Започва шестото издание на Софийската седмица на модата

09:30, 27 мар 18 / Любопитно 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За шеста поредна година модното издание "Sofia fashion week" ще предложи на почитателите на модата в столицата много блясък, стил и красота. Седмицата на модата в София за сезон пролет-лято 2018 ще се състои от 27 до 30 март в х-л „Маринела“, като специално за нея ще пристигнат от Румъния известните блогърки Алина и Диана, известни още като „невероятните музи“, предаде БГНЕС.

За форума ще бъде създаден специален декор от кристали, огледала и бели калии, за да може да бъде пригоден модният подиум към най-новите колекции, които ще бъдат представени от моделите на Visages Model Group и Inter Models. 

Първата вечер от изданието ще бъде открита с колекцията на Евгения Живкова, която е трикратен носител на „Златна игла“ на Академията за мода. Живкова съобщи, че тази година е заложила на различни тъкани и флорални мотиви, но и дантели, които са подходящи за през деня, тъй като са направени от памук.

В рамките на два часа под звуците на песента „Супер модел“ на Веси Бонева и Светлин Къслев ще бъдат представени и други български марки. 

Втората вечер ще е изцяло ориентирана към представянето на вариативен вид булчински рокли, като модните дефилета ще открие носителят на „Златна игла“ в категория „Булчинска мода“- дизайнерът Христо Чучев, който разкри, че тази година е заложил, от своя страна, на светлите тонове, а именно – бяло, светло синьо, вишнев цвят, но и прасковен цвят. Като основните елементи, които е използвал са перли, маниста, фигури на животни, но и дантела. 

Колекции на висшата официална мода и гост дизайнери на световни марки като Carducci, Cesare Paciotti, Bapa Kuds, ALL U Re, Inside Us, Narcos и др. ще бъдат представeни по време на третата вечер, когато откриващото дефиле ще бъде на марката Roccobaroco, чийто дизайнер няма да присъства, но ще бъде представена модната линия, наречена „Чарът на Ориента“. Почитателите на модата ще имат възможността да се потопят в палитра от цветове, вариативни материи, но и интересни съчетания като: сребристо и светло синьо, черно и екрю. А „черешката“ на тази линия ще бъдат маските от японския театър. 

Седмицата на модата ще бъде закрита с гала вечеря, когато на сцената ще бъдат представени ексклузивни ревюта, сред които ще бъде и това на Иван Донев, който стана дизайнер на годината, печелейки наградата „Златна игла“ за 2018 г. 

"Ще дебютирам с една селекция от модели, които са арт, не биха били носени в ежедневието, тъй като са плод на изкуството", съобщи Донев. Той представи предварително свой модел рокля, която е вдъхновена от женската красота, но и изобразява метафорично Музея на ислямското изкуство в Доха, Катар. С нея той представя една антична култура по иновативен и модерен начин, но с европейски стил.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама