14-годишно момиче, жертва на изнасилване, почина по време на раждане

08:07, 25 мар 18 / Свят 25 1286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

14-годишно момиче, жертва на изнасилване, е починало по време на раждане в Парагвай, където абортът е незаконен, освен ако бременноста не представлява заплаха за живота на жената.

Тийнейджърката е претърпяла емболия и три сърдечни ареста по време на спешно цезарово сечение. Лекарите в Националната болница на Итаугуа са се опитали да изродят бебето по нормален начин, но момичето е претърпяло респираторни усложнения.
Бебето е живо и остава в болницата в Итаугуа, малък град на около 30 километра северно от столицата на страната Асунсион.

Рикардо Гонзалес Борн, ръководител на Националния секретариат за деца и юноши, каза, че 37-годишен мъж е арестуван във връзка с изнасилването.

Парагвайските ограничителни закони за абортите са в центъра на вниманието от 2015-та година, когато властите спряха 10-годишно момиче от аборт, след като тя бе изнасилена от баща й.
Тогава правителството решава да залага на здравето, живота и почтеността, въпреки огромните доказателства, че тази бременност е изключително рискована и въпреки фактът, че огромна част от бременните в страната под 16-годишна възраст са жертви на изнасилване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама