Турската армия превзе област Африн

08:45, 25 мар 18 / Свят 25 553 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турската армия и сирийските бунтовнически съюзници взеха пълен контрол над региона на Африн в северозападната част на Сирия, съобщи източник на турската армия в събота, тъй като хуманитарни работници разпределят храна на хората в района. Турските сили и сирийските бойци се преселиха в главния град Африн миналата неделя след осемседмична кампания за отвличане на кюрдската милиция на, която Анкара смята за терористична група.

В редица градове в Европа се състояха протести срещу турската офанзива в Африн. В Париж демонстрантите порицаха етническото прочистване, което според тях се извършва от Турция и нейни наемници джихадисти. Подобни протести се проведоха и в Германия.

Турският президент Ердоган отхвърли критиките за кампанията "Африн" в телефонен разговор с френския президент Емануел Макрон в петък, според турски президентски източник. Сред западните съюзници на Турция, Франция е една от най-големите критици на турската военна операция, като външният й министър заяви, че опасенията за граничната сигурност не оправдават нахлуването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама