Лъвът Асен от Разград също заминава за Холандия

11:11, 25 мар 18 / Любопитно 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

3-годишният лъв Асен, който в края на миналата година пристигна в тежко състояние в София , замина за центъра за големи котки „Фелида“ в Холандия. Там вече са други две спасени лъвчета от зоопарка в Разград – Терез и Масуд.

Лъвът Асен бе открит от фондация „Четири лапи“ в много тежко състояние, след като месеци бе живял в лоши условия. Специализираният екип установи, че той е обезводнен, отпаднал и с дистрофия на мускулите заради обездвижване. Няколко месеца Асен живя в Столичния зоопарк, докато състоянието му се подобри. Освен видимата промяна в теглото, вече има промяна и в поведението му – има самочувствие, много по-спокоен е и е много по-стабилен като походка, благодарение на лечението. За съжаление, до края на живота си Асен ще бъде на лекарства, под постоянно наблюдение и грижи.

Очаква се младият лъв да пристигне в Холандия до утре вечерта и най-вероятно във вторник сутринта ще е в новия си дом. Неговите родители остават в София, където получават възможно най-добрите грижи, но за тях също ще се търси нов дом.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама