Жители на кв. "Орландовци" излязоха на протест

11:27, 25 мар 18 25 471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на столичния жилищен квартал „Орландовци“ излизат на протест, за да спрат камионите, които минават под прозорците на къщите и блоковете им. В района има две училища и детска градина, но от две години през това място ежедневно преминават хиляди автомобили.

Кирил Младенов, който е подал сигнала към NOVA, говори пред репортер на телевизията, който тази сутрин е на мястото на оживения трафик, застрашаващ здравето и живота на жителите.
"Ад, страх и прах! Не смеем да си пуснем децата да излязат на улицата. Не се спазват ограничения на скоростта, както и елементарни знаци, регулиращи пътното движение."

Жители разказват как тежкотоварните камиони, които преминават през ключовите квартални улици влиаят и на пътната инфраструктура. Поради огромното си тегло, образуват дупки, които изместват корените на големи дървета, а чрез движението на земната маса се напукват къщи, огради и се разбиват тротоарите, които не са ремонтирани с години.
„Проблемът съществува от 10 години. Това, което трябва да се случи е да се изградят легнали полицаи, да се възстановят пътните знаци и да се въведе строго ограничение на товарните превозни средства“, коментира пред репортерите на NOVA един от протестиращите.

Недоволните заявиха, че ако не бъдат предприети мерки, ще се обединят със съгражданите си от квартал "Сухата Река“ и ще блокират централен път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама