Ферари печели в Австралия

11:44, 25 мар 18 / Спорт 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първият старт за сезона във Формула 1 се разви крайно неочаквано. Най-бързият пилот в квалификацията Люис Хамилтън водеше уверено в първата част на състезанието.

Първи спря за смяна на гуми Кими Райконен, обиколка по-късно и Хамилтън. Фетел реши да остане на пистата и независимо, че поведе колоната, на практика Хамилтън имаше скрито предимство от поне 10 секунди. Преди да се наложи планирано спиране на Фетел, директорът на състезанието беше принуден да нареди режим на движение при Виртуална кола за сигурност, заради неподвижен автомобил на правата преди трети завой. При подобен сценарий, пилотите които още не са спирали в бокса получават голямо предимство, защото за всяка секунда, в която колата е неподвижна в бокса, конкурентите им се движат не със състезателно, а с контролирано темпо зад Виртуалната кола за сигурност.

По този начин Фетел излезе от бокса малко над половин секунда пред Хамилтън и задържа позицията си до финала. Трети финишира Кими Райконен. Въпросът е “Защо Мерцедес не се подсигуриха срещу подобна възможност?”. Официалният отговор на отбора е “Глич в програмата, която изчислява стратегията ни”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама