Руски военни блокират Турция в Сирия

17:07, 25 мар 18 / Свят 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руски военни подразделения са били разположени в сирийския град Тал Рифат.
От руското Министерство на отбраната твърдят, че руските части са напуснали града, но от световните медии разполагат с информация, според която руски военни все още се намират в региона.

В момента там руската армия извършва офанзива срещу терористични групировки и кюрдски формации. Смята се обаче, че именно присъствието на руските военни пречи на турските сили да продължат своята експанзия в Северна Сирия на изток. Смята се, че в момента между страните се водят преговори за бъдещето на града. Анкара настоява да не й се пречи да навлезе в региона.

Смята се, че в момента само САЩ и Русия могат да спрат турското настъпление в Близкия Изток. По-рано стана ясно, че САЩ са прехвърли командоси в град Манбидж, който е следващата голяма цел на турската армия. Западът вече призова Турция да спре с действията си в региона.

С назначаването на Джон Болтън като следващ съветник по въпросите на националната сигурност в САЩ, Тръмп продължава да изгражда един от най-твърдолинейните екипи по сигурността в Белия дом в съвременната история. Болтън е свиреп ястреб по отношение на Близкия Изток и заявява, че само с превантивен удар може да бъде попречено на някои страни да разработят ядрена ракета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама