Десетки жертви при пожар в мол в руски град. Спасителната операция продължава (СНИМКИ)

23:50, 25 мар 18 / Свят 25 567 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

37 души са жертвите на пожара в търговския център в руския град Кемерово в Сибир, предаде БТА. Пожарът избухна на четвъртия етаж на търговския център "Зимняя вишня" в Кемерово в неделя. Не се знае каква е причината за избухването му.

Ранени са 43 души. Съдбата на 69 души, 40 от които деца, е неизвестна. 20 души са спасени от горящата сграда, евакуирани са над 100 посетители. 

Само за няколко часа пожарът е заел площ от 1200 квадратни метра, което е довело до сриване на 600 квадратни метра покривна конструкция. 

В потушаването на огъня се включиха близо 300 пожарникари и спасители и 62 единици техника. Самолет Ил-76 на Министерството на извънредните ситуации с екип от 40 спасители и петима психолози пристигна в Кемерово.
 
По-рано бе съобщено, че гасенето на огнената стихия продължава, като пожарът е локализиран частично. Поради конструкцията на сградата с много прегради и изобилие на запалими материали пожарът е с висока степен на сложност, заяви регионален представител на министерството на извънредните ситуации.

Спасителите вече са претърсили първия и втория етаж, стигнали са до третия, но още не могат да си пробият път до четвъртия етаж, където е огнището на пожара.

"Огнището е стая с батут. Предварителната версия е, че едно от децата е имало запалка, това е предварителната версия, именно от тази стая с батута е започнало горенето на дунапрена, точно в басейна с дунапрен", разказва пред журналисти Владимир Чернов, заместник на губернатора на Кемеровска област.

Министърът на извънредните ситуации Владимир Пучков излетя за Кемерово, за да контролира на място спасителната операция, която ще продължи и през нощта.

Град Кемерово се намира в централната част на Сибир, на 3000 километра източно от Москва. Търговският център е открит през 2013 г. На територията му с обща площ 23 000 кв. м има паркинг за 250 автомобила, магазини, зала за боулинг, детски център и кино.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама