Оценяване на кучета в Туитър се превръща в доходоносен бизнес

18:20, 05 апр 18 / Любопитно 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всичко започва преди няколко години, когато Мат Нелсън, в момента на 21 години, научава и, впоследствие, използва фундаментален урок за социалните медии - всички негови последователи винаги много се забавляват, ако в шегите му са включени кучета.

Така се ражда идеята за създаване на отделен акаунт в Тwitter, който носи името WeRateDogs, където хората изпращат снимки на кучетата си, които са оценявани с рейтинг от скалата от едно до десет.

Всеки пост е придружен и с хумористичен коментар, а даването на оценка всъщност винаги е с цифра, по-висока от десетка-например 12 от 10.

Мат Нелсън умело използва страстта на хората към кучетата им и така от няколко последователи в началото, в момента профилът има над шест милиона. Успехът се разраства и акаунтът брандира игра, онлайн магазин и книга.

Профилът толкова бързо набира популярност, че на Нелсън се налага да наеме дори двама служители на непълно работно време, които да работят за вече съществуващата компания - един от които сортира измежду 1200 снимки на кучета, изпратени до него всеки ден, и друг, който да контролира онлайн магазина.

Нелсън разкрива пред Time, че всеки месец получава петцифрена сума. След проста сметка, излиза, че изкарва над 120 хиляди долара годишно, което не е никак лоша заплата за това да оценяваш сладки кучета по цял ден.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама