Световноизвестният майстор на портретната фотография Пиер Гонор изнася лекция в НАТФИЗ

09:00, 09 май 18 / Култура 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 9 май студенти и любители на фотографията ще имат привилегията да чуят лекция, изнесена лично от емблематичната фигура в света на фотографията - франзуцинът Пиер Гонор. В учебната кинозала на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” от 18:00 ч. той ще говори на тема „Портретът: Човешкото преживяване”. Вход свободен.

В света на фотографията Пиер Гонор е познат като „фотографът, който снима сякаш рисува”. Неговите снимки изглеждат като картини, създадени от велик художник. Той нарича фотографията „алиби”, чрез което може да пътува повече и да прекарва по-дълго време с хората, които снима. 

Негови индивидуални изложби са представяни в най-големите световни центрове за модерно изкуство в САЩ, Португалия, Япония, Испания, Италия. Фотографската изложба „Вкоренени” на Пиер Гонор е част от програма на Институт Сервантес по света и може да бъде видяна в София от 8 май до 2 юни в галерия SYNTHESIS. 

Световноизвестният майстор на портретната фотография Пиер посещава България за втори път като гост на "Фотофабрика" и в сътрудничество с Институт Сервантес. През 2015 г., в рамките на фестивала, беше представена негова самостоятелна изложба „Различните Аз” в Националната галерия - Двореца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама