Светлинно и звуково 3D мапинг шоу по случай Деня на Европа

08:10, 09 май 18 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По случай Деня на Европа за втора поредна година жителите и гостите на столицата ще могат да се насладят на светлинно 3D мапинг шоу. През 2018 г. спектакълът се мести на ново, по-внушително място – сградата на Министерския съвет в София. С прожекция под наслов „Днешният ден“, която е посветена на Европейската година на културното наследство, също така ще се отбележи първото Българско председателството на Съвета на Европейския съюз.

Началото е в 21.30 часа на площад „Независимост“. Филмът ще бъде излъчен 4 пъти. Достъпът е свободен.

Организатори са Информационно бюро на Европейския парламент за България и Европейската комисия в България / European Commission in Bulgaria, а официални партньори – Българско председателство на Съвета на ЕС - Bulgarian Presidency Council of the EU и Столична община. 

Специалното събитие е разработено съвместно с българското студио MP STUDIO, носител на множество европейски награди за осветяване на знакови сгради в Европа и по света. 

Шоуто ще може да бъде гледано на живо и на интернет страницата на Европейския парламент www.europarl.bg, както и във Facebook страницата на Бюрото на ЕП чрез Facebook Live. #EuropeDay #EU2018BG #EuropeforCulture

В седмиците преди предстоящия европейски празник Бюрото на ЕП в България организира във Фейсбук конкурс за снимка или рисунка #EU4CULTURE. Граждани от цялата страна показаха европейското културно наследство през техния поглед. Победителите вече са избрани и техните изображения ще станат част от голямото 3D мапинг шоу, като ще бъдат прожектирани по време на паузите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама