Откриха най-големия въжен парк в страната във Вършец

16:40, 09 май 18 25 515 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-големият въжен парк в страната е открит във Вършец. Съоръжението е построено по проект. Кметът инж. Иван Лазаров, областният управител на Монтана Росен Белчев и Филип Филипович, партньор от Пирот прерязаха лентата на въжения парк. По програмата са реализирани общо шест  рекреативни и спортни  обекти - атракционен "въжен парк' в парковата зона на града, две детски и една фитнес площадка и скейтборд площадка до минералната чешма. Най-новата атракция за Вършец е въженият парк и скейтборд площадката, съобщи БНР.

"Изцяло е насочен към разнообразяване на туристическия поток. Целта ни е гостите да прекарат по-разнообразно и интересно времето си тук. Въженият парк има доста сериозен потенциал, най-големият и най-новият в България и съм сигурен, че ще представлява интерес за гостите на Вършец", каза кметът Иван Лазаров.  

Въжената площадка разполага с 45 елемента с различна трудност. Тя е най-дългата в България. 

"Два часа са необходими на професионалист, за да мине целия маршрут. Има маршрути в три етапа- има и за малки деца. Всичко е направено ръчно, със швейцарски въжета", обясни Стилиян Зоров от изпълнителните на проекта. 

Ползването на въжения парк става само с инструктори. Трима специалисти ще дават указания. Съоръжението се ползва безплатно всеки ден без понеделник и вторник. Безплатна е и скейтборд площадката, уточни кметът Иван Лазаров. 
 

Майките са доволни, че има къде да забавляват децата си, а областният управител на Монтана Росен Белчев пожела Вършец да се пълни с все повече гости и туристи.

Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ за Вършец и Пирот е 588 460 евро.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама