"Левски" и "Славия" излизат в битка за Купата на България

12:05, 09 май 18 / Спорт 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази вечер „Левски“ и „Славия“ се изправят един срещу във финална битка за Купата на България. Васил Колев от Тръст "Синя България" очаква вълнуващ сблъсък.

„През тези години на дълго очакване на трофей нямаше дори един сезон, в който „Левски“ да не предизвика подобен интерес от привържениците си и те да не изкупят стадиона в мачовете – това държи „Левски“ жив“, коментира Колев за БНР. Той подчерта, че голямата цел на „Левски“ са европейските турнири.

„Проблемите с футболното хулиганство могат да се решат единствено със законова база и прилагането й. Насочването на вниманието към запалянковците като хората, които могат да решат подобни проблеми, замаскира решаването му“, смята Колев.

Той е категоричен, че трябва да се направи разграничение между запалянковци и хулигани. Проблемът трябва да се посочи ясно – футболно хулиганство, и той не е свързано с клубни цветове, добави Колев.

„Инциденти, като този с ранената служителка на полицията по време на мача „Левски“ – ЦСКА-София, насочват общественото внимание към тези проблеми. Време е вече те да се решават по кардинален начин“, коментира Колев. Според него за да се поддържа елитно ниво на футбола, трябва да има добър футбол и добри условия за зрителите. В противен случай ще се стигне до това - българският футбол генерално да загуби интереса на зрителите, смята той.

Да видим хубавото лице на футбола довечера, призова по БНР журналистът Николай Кръстев – главен редактор на списание „Спринт“.

„Иска ми се да погледнем на това, което ще се случи, от положителната му страна. Българският футбол е изтъкан от негативни емоции. Той живее с негативизма. Хубавите неща, които се надявам, че ще видим довечера, няма да бъдат никак малко. Със сигурност стадиона ще бъде пълен – има огромен интерес към мача. Един от двата отбора ще прекъсне една дълга негативна серия – за „Левски“ тази серия е от 11 години, а за „Славия“ е 22. Хубаво е, че в отбора на „Славия“ ще играят 11 българи“.

Кръстев посочи, че школата на „Славия“ работи: „Тази политика да залага на свои кадри е продиктувана от една страна от добре работещата школа, от друга – поради възможностите за по-малък бюджет“.

Мачът „Славия“ – „Левски“ е най-старото българско дерби. Този мач е на 103 години, каза още журналистът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама