Стачка отменя самолетни полети в Италия

16:45, 09 май 18 / Свят 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Много самолетни полети в Италия са отменени заради стачка на контрольорите на въздушния трафик и наземния персонал, съобщават от посолството ни в Рим. 

Българите, на които им предстои да пътуват със самолет до и от Италия, както и в самата страна, да се информират своевременно за актуалната обстановка, съветват от Външно министерство.

Във връзка с отменения полет на авиокомпания "Ryanair" от Рим, засегнал десетки български граждани от посолството ни в Рим съобщиха, че общият брой на пътници с отменени полети на 8 май заради стачките в страната е 20 000 души. Повече от 100 полета между Италия и Обединеното кралство са били отменени заради стачката на контрольорите на въздушния трафик и наземния персонал. Докато междуконтиненталните полети до и от Италия, както и до италианските острови остават незасегнати от стачните действия, много от пътуванията на къси разстояния са забавени или отменени.

Авиокомпанията "Ryanair", която превозва най-много пътници до и от италианските летища в сравнение с другите превозвачи, е отменила десетки полети, включително до и от Бергамо (Милано). Италианският национален превозвач "AlItalia" е отменила общо 230 полета за Европа, между които шест между Лондон и Милано, както и четири между Лондон и Рим.
 
"British Airways" е отменила 38 полета между лондонските летища и Италия, включително 14 до Милано. Авиокомпанията изрази намерение да използва по-големи самолети, където е възможно, за да обслужат засегнатите клиенти и намалят нивото на напрежение.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама