Манията по черната паста за зъби

18:40, 15 май 18 / Любопитно 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Активният въглен намира все по-широка употреба в козметиката, борейки се с различни фактори, вредящи на красотата.

Един от нейните символи пък е именно бялата усмивка. Така постепенно на пазара се разпространиха пасти и дори четки за зъби с активен въглен. А тяхната основна мисия е една - да ни помогнат да имаме холивудска усмивка.

Именно от звездите тръгна и манията по черната паста за зъби. Много от тях се снимаха за социалните мрежи със зъби, оцветени в черно от въглена, в очакване на желания резултат. А след това тенденцията завладя и света.

Активният въглен е известен със своето основно качество - да привлича замърсяванията като магнит и да ги премахва от определени повърхности, били те в храносмилателната ни система или върху зъбите.

Тъй като е без цвят и мирис, той е перфектен за употреба с цел устна хигиена и избелване на зъбите. Може да се използва както самостоятелно с втриване, така и да бъде част от състава на паста.

Любопитна подробност е, че почистването на зъбите с въглен е практикувано още от древните римляни. Тогава основната цел е премахването на зъбната плака, която разрушава емайла.

Пастата за зъби с активен въглен премахва петна от кафе, цигари и други, които пречат да имаме желаната бяла усмивка.

Не трябва да се прекалява с употребата на подобни продукти, защото повечето са абразивни и могат да разрушат емайла.

Въгленът премахва бактериите не само от зъбите, но и от устната кухина. Това води до по-добра цялостна хигиена, а оттам и до по-редки посещения при зъболекаря.

Черната пудра няма да има особен ефект, ако говорим за дефектен емайл и по-дълбоки петна. По-добре е обаче да използваме нея, отколкото паста с частици въглен. Трябва и да избягваме прекомерното четкане, за да не увредим безвъзвратно зъбите си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама