Зукърбърг се съгласи да говори пред Европарламента, но на закрита среща

08:40, 17 май 18 / Свят 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шефът на Facebook Марк Зукърбърг се съгласи да се срещне с членовете на Европейския парламент при затворени врати, за да отговори на въпроси по скандала с „Кеймбридж Аналитика“.

Високопоставени евродепутати "се съгласиха, че Марк Зукърбърг трябва да излезе с ясна декларация за положението в Европейския парламент", гласи изявление на председателя на парламента Антонио Таяни. Срещата ще се състои "възможно най-скоро, надявам се вече следващата седмица ", каза Таяни.

Закритата среща с най-старшите депутати в парламента ще разгневи европейските законодатели, които се надяваха да подложат Зукърбърг на тежък разговор, подобен на 10-часовия в Конгреса на САЩ миналия месец.

Таяни поканил Зукърбърг, заявявайки, че 2,7 милиона граждани на ЕС, засегнати от скандала за обмен на данни, заслужават пълно обяснение.

Посещението на Зукърбърг идва в момент, когато ЕС въвежда внезапни нови правила за защита на данните по-късно този месец, които от Facebook заявиха, че ще спазват.

По-рано този месец от Facebook допуснаха, че данните на до 87 милиона потребители може да са били похитени от „Кеймбридж Аналитика“ , която фирма е работила за американския президент Доналд Тръмп по време на неговата кампания през 2016 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама