Шефовете от пловдивската Здравната каса остават в ареста

13:40, 17 май 18 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пловдивският апелативен съд остави в ареста двамата висши служители на Здравната каса в Пловдив, обвинени в помагачество на документна измама и за получаване на подкуп, съобщи БНР. 

Мотивите на съда са, че е налице обосновано предположение за извършено престъпление и има опасност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление. 

В началото на заседанието апелативният прокурор Иван Даскалов настоя съдът да потвърди мерките и на двамата и представи експертиза на бележка с ЕГН-та и кодове на диагнози за безплатни лекарства писана от Иван Деспотов, която да бъде приложена към делото. 

Адвокатите на двамата обвиняеми Зоя Тошкова и Стефан Левашки пледираха мерките да бъдат по-леки и отново припомниха, че другите двама обвиняеми по делото са пуснати под гаранция.

Самите обвиняеми заявиха, че също искат по-леки мерки, защото нямат намерение да се укриват или да вършат други престъпления.

Иван Деспотов и Влади Манев са обвинени в помагачество на документна измама и за получаване на подкуп. По делото има доказателства, че престъпната схема е действала от близо година и общата сума, преведена на фиктивни аптеки, надхвърля един милион. 

Определението на съда е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама