Сватбата на Хари и Меган - традиционна, но със съвременни щрихи

17:50, 17 май 18 / Любопитно 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Принц Хари и бившата американска актриса Меган Маркъл ще се оженят в събота в рамките на церемония, съобразена с традициите на Англиканската църква, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. На церемонията двамата младоженци, прехвърлили 30-те, би трябвало да внесат усещане за модерни времена.

Сватбата ще се състои в готическия храм "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор, близо до Лондон. Влиянието на двойката би трябвало да се почувства повече в атмосферата и избора на участниците, сред които главата на Епископалната църква в САЩ Майкъл Брус Къри, отколкото в самия ход на церемонията.

Принц Хари и Меган Маркъл ще се оженят, спазвайки традициите на Англиканската църква - важен елемент в монархията, откакто по настояване на Хенри Осми Църквата на Англия се отделила от Римокатолическата през 1534 г.

Церемонията ще бъде водена от преподобния Дейвид Конър, настоятеля на храма в Уиндзор. На нея ще присъстват около 600 гости. Кентърбърийският архиепископ, духовният лидер на Англиканската църква Джъстин Уелби ще води размяната на обети. Меган ще произнесе имената на бъдещия си съпруг - Хенри Чарлз Албърт Дейвид. Принц Хари и Меган ще си кажат "Да" и архиепископ Уелби ще ги обяви за законни съпруг и съпруга.

Церемонията ще продължи един час и ще включва църковни песни и четения на Библията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама