Промениха цената на хартиения билет в Бургас

14:35, 26 юни 18 25 493 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес, 26 юни, билетът продаван в градския транспорт на Бургас е 1.50 лв. От „Бургасбус“ информират, че цената е само за превозния документ продаван на борда на автобуса, предаде БНР. 

Цената беше гласувана от общинските съветници още при стартирането на проекта за интегриран градски транспорт през септември 2016 година. От тогава беше ясно, че толкова ще струва билетчето продавано на борда на автобуса при въвеждането на пълната функционалност на проекта, припомня Петко Драгнев, управител на общинския превозвач.

Той информира, че най-евтино се пътува с електронна карта:

"В електронната карта цената на билета остава 1.30 лв. Ако пътникът реши да си зареди с различните видове пакети – с 30 пътувания и с 50 пътувания, съответно цената става 1.20 лв. и 1.20 лв. За ученици, пенсионери и правоимащи по решение на Общинския съвет цената е съвсем друга."

Повишаването на цената на хартиения билет е причина и за опашки пред Транспортна къща за издаване на електронни карти. 

Вълна от коментари в социалните мрежи предизвика поскъпването на билета в Бургас.

"Билет от 1.50лв.е за сметка на хубавите спирки дъжд вали мокри сме. Слънце пече на припек сме духа силно на проветриво сме. Всяко удоволсвие се заплаща", е написал бургазлия.

"Три кафета по малко и кръвното ще ви бъде нормално", коментира друг.

"Тъкмо бургазлии да грабват велосипедите. То не може да искаш да приличаш на западноевропейците само по парите, които взимат", пише трети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама