Предстоят последните два осминафинала на Мондиал 2018

13:50, 03 юли 18 / Спорт 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Светът изживя поредната страхотна футболна вечер с Мондиал 2018. Футболната среща Белгия-Япония, завърши с резултат 3:2 за европейския отбор. Японците поведоха с 2:0 след голове на Харагуши и Инуй, а белгийците обърнаха резултата чрез Вертонген, Фелайни и Шадли в последните 20 минути.

В другата среща Бразилия – Мексико, Бразилия надигра съперника си и мачът завърши при резултат 2:0 с попадения на Неймар и Фирмино. В третия четвъртфинал съперници са Бразилия и Белгия.

Днес предстоят последните два осминафинала, които също се очаква да бъдат много интересни и завързани. От 17.00 часа в Санкт Петербург играят Швеция-Швейцария, а от 21.00 часа в Москва - Колумбия-Англия.

И класиране при голмайсторите след 18-ия ден на световното първенство по футбол в Русия:

5 гола: Хари Кейн (Англия)

4 гола: Ромелу Лукаку (Белгия) и Кристиано Роналдо (Португалия)

3 гола: Диего Коща (Испания), Артьом Дзюба (Русия), Денис Черишев (Русия), Единсон Кавани (Уругвай), Килиан Мбапе (Франция).

С гола на Неймар за 1:0 срещу Мексико Бразилия излезе еднолично начело по отбелязани попадения в историята на световните първенства по футбол. Петкратните световни шампиони имат 227 попадения на Мондиали, като това е с едно повече от втория в листата тим Германия, който има 226 гола. На трето място по попадения за всички времена е Аржентина със 137 гола.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама