Бен Стилър става посланик на ООН

18:20, 03 юли 18 / Любопитно 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Актьорът Бен Стилър е поредната холивудска звезда, която обединява усилия с ООН. След като Анджели Джоли вече години обикаля най-конфликтните точки на земята, за да помага на пострадалите от военните действия, сега звездата от „Нощ в музея“ се присъединява към отбора на посланиците на добра воля към Върховния комисариат за бежанците.

"Аз съм горд и за мен е огромна чест да изпълнявам тази ролята в организация, която работи неуморно по целия свят, за да помогне на мъже, жени и деца, които бягат от войната, терора и преследването", заяви Стилър. 

Това изявление актьорът даде на първата си благотворителна мисия до Гватемала. Той посети бежанци в страната, които е трябвало да напуснат домовете си в Централна Америка заради насилието и засилваща се престъпност.

"Семейството, с когото се запознах в Гватемала, заедно с децата си са били подложени в миналото на невъобразим страх и насилие", разказа актьорът.

"Аз лично съм виждал неговата ангажираност към защита на бежанците в света и изключителната му способност да говори за сложния проблем с миграцията по ясен, страстен и убедителен начин“, обоснова решението на ООН Върховният комисар за бежанците Филипо Гранди

Стилър подкрепя програмите от 2016 г., като и преди да бъде обявен за посланик на добра воля се е срещал с бежанци в Германия и Йордания, а също е участвал в проекти, насочени към подобряване на положението на разселените лица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама