Цветанов: Нека БСП да бъде спокойна. Тандемът Борисов – Цветанов работи успешно

11:40, 07 юли 18 / Политика 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Днес предизвикателство пред ЕС е диалогът с Китай. Европа предоставя най – добрите места за бизнес и търговия. България иска да има диалог с Китай. И премиерът Бойко Борисов полага много усилия за това“, заяви Цветан Цветанов в „Тази събота“ по bTV.

“Въпросът е какво правим ние и как да се излезе от икономисечката война между САЩ и Китай. Искаме да запазим националните ни интерес”, добави още Цветанов.

На въпрос дали има проблеми в отношенията му с Бойко Борисов, той отговори: „Нека БСП да бъде спокойна. Тандемът Борисов – Цветанов работи успешно. Тази сутрин в 7.15 часа дори обсъждахме това, което се случва в момента, това, което трябва да се случи.“ 

Политикът е категоричен, че БСП използва подобни твърдения за PR.  Цветанов коментира и дали има напрежение в управляващата коалиция в момента:

„Мога да кажа, че като коалиция нямаме разминавания – категоричен бе Цветанов. - Има различни нюанси, което е нормално. Вижте в Германия – ХДС и ХСС. Имаха ключови различия, които преодоляха. Няма непреодолими различия. Има обаче различия и това е нормално“.

Относно увеличението на акциза на бездимните цигари и изказването на премиера Бойко Борисов за коалиционните партньори на ГЕРБ, Цветан Цветанов заяви, че има различни нюанси в определени теми. „В момента в правителствата в цяла Европа има напрежение“, напомни той и добави: „Няма непреодолими различия“.

Председателят на ПГ на ГЕРБ обясни отново защо не са лобистки исканията за скок на акциза на бездимните цигари.  „Лобистки ли са поправки, когато всъщност искаш да повишиш един акциз, да намалиш печалбата на една частна компания, но да влязат повече приходи в държавата? Ако говорим за лобизъм за републиканския бюджет, да, действително ние лобираме да има повече приходи в бюджета”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама