Белгия грабна третото място на Мондиал 2018

19:36, 14 юли 18 / Спорт 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Белгийският национален отбор пренаписа футболната си история като спечели битката за третото място на Световното първенство срещу Англия и записа най-високото си постижение на най-престижния футболен форум.

Англичаните изравниха второто си най-добро постижение на световен шампионат. Те пак останаха четвърти, както и на Мондиал 1990 в Италия, а изкачването на световния връх от 1966-а година от тяхна страна продължава да е недостижим за "трите лъва".

Головете за победителите в този мач реализираха Тома Мюние в самото начало и Еден Азар в самия край. Тази развръзка донесе щастие за Хари Кейн, който почти 100% е сигурен, че ще завърши като голмайстор на Световното. Най-близо до него беше Ромелу Лукаку, но белгиецът не се разписа в този мач, въпреки че имаше шансовете, но късмет за Англия и добри изяви на стража Джордан Пикфорд попречиха на силния Лукаку да отбележи.

Белгия изравни и рекорд на Мондиалите с попадението, което Тома Мюние реализира за 1:0 в мача. Той се превърна в десетия различен голмайстор за отбора на това Световно първенство, което изравнява постижението, което през 1982-а година записа Франция, а през 2006-а година Италия, припомниха футболни анализатори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама