Плевенски полицаи задържаха 33-годишен участник в телефонна измама

10:55, 25 юли 18 25 791 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полицаи от Плевен задържаха 33-годишен участник в телефонна измама.

Действията по разследването стартирали на 10 юли, когато 70-годишна жена от Червен бряг подала сигнал в полицията, че е станала жертва на измама. Пред разследващите потърпевшата обяснила, че непознат се е обадил на домашния й телефон и я въвел в заблуждение, че е необходимо да окаже  съдействие на служители от криминална полиция по залавяне на телефони измамници. Жената оставила 4500 лева в полиетиленов плик на оградата на дома си. По случая било образувано досъдебно производство за престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

В резултат на упорита работа и извършени множество оперативни действия, криминалисти на ОДМВР- Плевен разкрили самоличността на мъж, взел по указание парите от адреса - 33-годишен от Луковит. Мъжът е задържан при полицейска акция на 23 юли на територията на Червен бряг, в момент преди да вземе пореден подготвен плик с 300 лева. Парите били оставени до портата на дома на 76-годишна жена. Изяснено било, че същата сутрин, възрастната жена е била въведена в заблуждение по идентичен сценарий.

При последвал обиск и претърсване в дома му в Луковит са открити мобилни комуникатори и други веществени доказателства, съотносими по извършените престъпления.

33-годишният е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл.209, ал.1 във връзка с чл.20, ал.4 от НК. С  постановление на наблюдаващ прокурор му е наложена мярка за неотклонение "задържане по стража" за срок до 72 часа.

Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама