Мъж заплаши двама с пушка в столичния кв. "Христо Ботев"

13:30, 25 юли 18 25 687 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийска районна прокуратура задържа мъж за отправена закана с убийство с незаконно притежавано оръжие. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Обвиняемият Т. Рангелов е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 23 юли 2018 г. около 19.10 часа в София в кв. „Христо Ботев“ се заканил с убийство на лица с инициали А. К. и А. Д., като насочил към тях огнестрелно оръжие – пушка марка Hakan, калибър 12 и ги заплашил с думите: “..сега ще застрелям някой!“, като това заканване би могло да възбуди у двамата основателен страх за осъществяването му.

На същата дата и място около 19.10 часа в град София в кв. „Христо Ботев“ е държал в себе си огнестрелно оръжие – пушка марка Hakan, калибър 12, без да има за това надлежно разрешение (съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия).

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемата за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС днес – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама