Пет неща от близкото минало, които днешните деца не познават

18:00, 25 юли 18 / Любопитно 25 538 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако сте били дете през 90-те години на миналия век или преди това, със сигурност сте играли на различни от днешните игри и сте имали различни устройства, които са непознати на децата днес. Вижте пет неща от миналото, които днешните деца не познават.

Телефон, който не се чупи лесно

Ако поне веднъж не сте си чупили дисплея на телефона, то със сигурност познавате човек, на когото това се е случвало. Днешните деца не помнят телефоните с копчета, тъй като те не съответстват на съвременното развитие на технологиите. В миналото обаче те са били голям хит и са били и едва ли не нечупливи.

Дискети

Повечето деца не знаят какво е дискета. Днес, ако искате да прехвърлите информация от компютъра се използва флаш памет.

Телефонен указател

Днес, ако ви трябва телефонния номер на някого, имате много варианти да откриете човека в социалните мрежи. Но в миналото хората са имали домашни стационарни телефони, а номера на всеки човек е бил записан по азбучен ред в телефонен указател.

Дискети с игри

Децата днес играят на различни онлайн игри само с помощта на интернет. Но в миналата не е било така. Родителите им са купували дискети с желаната от тях игра.

Уокмен

Днес можем да слушаме музика от телефона си или от лаптопа, но през 90-те години децата са слушали музика на уокмени, в които са се поставяли касетки с определени песни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама