В Монтана искат парк за кучета

17:35, 25 юли 18 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Монтана обмислят да правят специален парк за разходка накучета. Кметът Златко Живков сподели идеята си пред общинските съветници на последното редовно заседание на Общинския съвет.

Четири нови парка ще бъдат открити в следващите месеци в Монтана. Те са предпочитано място за разходка на жителите на града още от сега, разполагат с огромни зелени площи, велоалеи, пейки и катерушки за децата. Специално отредено място за разходка на кучета все още няма и в Общината има няколко жалби срещу собствениците на домашни любимци. Именно заради това Живков обмисля следващата година да има и места, където кучетата свободно да бъдат пускани, без да пречат на останалите хора:

"Дайте едно място, където да могат да си разхождат кучетата и където гражданите да не скачат, че им скачат върху децата, върху възрастни хора и върху всички останали... Ще оградим една част на един от парковете, ще направим един проект и една алея, където и по-малки, и по-големи хора, които имат кучета... да влязат вътре в тази територия и да направят това, което правят в големите градове в Европа и света."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама