Нанков отива в Тетевенско заради тежката обстановка

16:35, 25 юли 18 / Политика 25 544 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ситуацията в Тетевен е тежка. Продължава бедственото положение. Специално в селата Глогово и Градежница е трагично положението. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, предаде БГНЕС.

Министър Нанков коментира обявеното бедствено положение в община Тетевен заради проливните дъждове, които предизвикаха наводнения и нанесоха много поражения на инфраструктурата.

Регионалният министър заминава на място, за да се запознае със ситуацията. Предстои експертите да преценят дали чрез изграждане на временно понтонни да осигурят достъп на три от махалите в село Глогове, които към момента са изцяло откъснати. За момента институциите работят за предотвратяването на причините и последиците, а едва тогава ще се премине към остойностяване на щетите и тяхното възстановяване.

„Ще бъдат възстановени щетите от бюджета, разбира се“, увери министър Нанков. Според него държавата и общината няма да оставят домакинствата в „положение на свободно падане“ и ще помогнат с необходимия ресурс.

На въпрос дали проливните дъждове са единствената причина за бедственото положение, регионалният министър отговори: „В случая – да. Комисията към МВР, „Бедствия и аварии“, както и колегите от ГДПБЗН правят дисекция и анализират причините. Ние с общи усилия с местната власт, преодоляваме последиците и възстановяваме щетите, най-вече по публичната инфраструктура“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама