40 въоръжени бежанци са се опитали да влязат в България, един е загинал

01:36, 16 окт 15 25 607 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Група от около 40 въоръжени нелегални имигранти от Афганистан са се опитали да преминат незаконно браздата и са открили огън по граничната полиция, съобщава „Клуб Z”. Единият от нарушителите е бил убит при престрелката, а министър-председателят Бойко Борисов е напуснал предсрочно срещата на върха на Европейсия съюз в Брюксел заради извънредната ситуация, съобщава медията, позовавайки се на източник от българската делегация.

От пресслужбата на МВР са уточнили, че става дума за две групи, които едновременно са нахлули. Един от нарушителите бил прострелян и починал на път за болницата.

Инцидентът е станал близо до Средец. Главният секретар на МВР Георги Костов пътува към мястото.

"Нова телевизия" съобщава, че мигрантите са били въоръжени и са проявили агресия спрямо българския граничен патрул. Бежанците не са се подчинили на разпореждане и граничарите са били принудени да стрелят. Ранен е мъж, който впоследствие е починал, потвърди за "Нова" главният секретар на МВР Георги Костов. Инцидентът е станал в 22 часа. Задържани са 48 души.

Около полунощ българско време Борисов е информирал председателя на Европейския съвет и колегите си за събитието и е съобщил, че съгласно правилата на срещите на върха на ЕС до края на заседанието ще  го представлява президентът на Литва Далия Грибаускайте.

Очаквайте подробности!!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама