Творчески работилници за деца по време на "Салона на музеите" в НДК

17:30, 02 мар 18 / Култура 25 629 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет творчески работилници за деца ще бъдат отворени в рамките на „Салон на музеите в НДК” на 3 март от 10.00 до 17.00 ч. Ателиетата ще са с вход свободен и ще запознават най-малките с история на изкуството по българските земи.

Децата ще имат възможност да украсяват тракийски ритони, да разберат повече за традиционното средновековно българско облекло, като изработят свой колаж, да направят мозайка по подобие на тази в Голямата базилика в Пловдив, на която майсторски са изобразени над 70 вида птици. 

За ценителите на етнографията ще има ателие за изработка на кукли от дървени лъжици с народни носии, а на калиграфията – ателие за глаголица. 

Работилниците са подбрани да кореспондират с изложбата в рамките на „Салон на музеите”, където са представени експонати от археологически, етнографски, исторически, регионални и къщи-музеи от цяла България и да могат да представят по един увлекателен за децата начин културно-историческото ни наследство.

„Салон на музеите” е отворен за посетители от 3 до 5 март, от 10:00 до 17:00 часа, достъпът в сградата е през вход А4. „Салон на музеите” е част от официалната национална културна програма на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама