Убиецът от „Лозенец” отива в затворническата психиатрия

16:05, 12 юли 18 25 653 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът постанови обвиняемият за убийството в столичния квартал „Лозенец“ да бъде настанен в психиатричното отделение на болницата към ловешкия затвор. След заседанието адвокат Гинка Маринова обясни, че причината за убийството е битов скандал за пари, съобщава "Фокус".
 
Психично болен мъж уби баща си и нанесе побой на майка си в София тази седмица. Убийството бе извършено във вторник следобед в апартамента на семейството в квартал „Лозенец”. Сигналът до полицията подала майката, която успяла да избяга от апартамента. Пристигналите на място полицейски екипи заварили жилището барикадирано. След няколко часа мъжът излязъл и нападнал с нож полицаите, но бил обезвреден. Той е настанен в психиатрична клиника. Щом влезли, служителите на реда намерили в дома трупа на 76-годишния баща на младия мъж.
 
"За съжаление, обвиняемият не си спомня нищо“, поясни днес адвокатът. Той обяснил пред съда, че е бил в добри отношения с родителите си. „Бил е на работа в Черноморец, но са извикали майката, защото е започнал да се влошава. Изпадал е в кризи“, обясни служебният защитник. На въпрос дали той е взимал лекарства за шизофрения, Маринова отговори, че обвиняемият е имал предписано медикаментозно лечение, но не си е пил редовно лекарствата и дори е използвал марихуана. Защитникът коментира, че заболяването му е констатирано отдавна.

Това е пореден случай на агресия от страна на психично болен, който преди това е лекуван в специализирана клиника. В края на миналата година 32-годишна жена с психично заболяване бе задържана за убийството на своя съседка в столичния квартал „Лагера”. Жената била изписана от столичната „Александровска болница” половин година по-рано.

В сряда, когато се разбра за убийството в София, вътрешният министър Валентин Радев стигна до извода, че са необходими законодателни промени за такива случаи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама