Джамбазки настоя за закриване на бежанските центрове, посети Шарково (СНИМКИ)

16:45, 15 юли 18 25 1306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и депутатът Александър Сиди /Обединени патриоти/ посетиха бежанските центрове в Харманли и според тях те трябва да бъдат закрити. "Този и останалите като него няма причини да съществуват", заяви Джамбазки в Регистрационно-приемателния център за бежанци в Харманли.

Нелегалните имигранти, които биват установявани и задържани, трябва да бъдат задържани възможно най-близо до границата в закрит тип общежития и след това репатрирани там, откъдето са дошли, препоръча Джамбазки. Като друг аргумент той посочи липсата на хора в тези центрове.

ВМРО като част от управлението никога няма да допусне връщането на чужденци, които са преминали през страната ни и са се установили в Западна Европа, посочи още Джамбазки. Това правителство и това управление не може да плати такава цена, допълни той. Няма причини да плащаме чужди сметки, посочи Джамбазки, като визира политиката на германския канцлер Ангела Меркел по въпроса с бежанците. Ще се противопоставим крайно и остро на такова намерение за връщане на бежанци, подчерта евродепутатът.

Той каза, че в Европарламента ще продължи борбата за промяната на дъблинския регламент, заплаха за фронтовите държави на Европа, от които освен България са Гърция, Италия и Испания.

След проверката Джамбазки и Александър Сиди заминаха спешно за ямболското село Шарково. Решението им бе продиктувано от напрежението, което ескалира в региона след открити гнезда на африканска чума по дребния преживен добитък. По правилата на Общността единственото решение в такива ситуации е хуманно умъртвяване на животните с цел превенция от разпространение на епидемията. Това извади животновъдите на улицата и създаде сериозно напрежение, което ескалира с всеки ден. 

След срещата Джамбазки и Сиди установиха, че  има пропуски в процедурите, които институциите е трябвало да проведат. Те останаха с хората до вечерта и гарантираха, че ще изискат още документи по случая и достатъчна държавна помощ, която да покрие щетите.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама