Нов протест срещу застрояването в столичния "Младост 3"

09:30, 16 юли 18 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отново "За Зелен Младост" организира протест срещу застрояването в столичния квартал „Младост 3”. Този път става въпрос за парк. Според организаторите там ще се строят 7-етажна сграда със смесено предназначение, както и 8-етажна сграда. От "За Зелен Младост" твърдят, че теренът, предвиден за 7-етажната сграда, е бил заграден преди две седмици.

Един от организаторите обясни, че арестуваната кметица Десислава Иванчева е информирана за предстоящия протест. Отрекоха обаче да е организатор, предаде NOVA.

Представител на инвеститора, който е взел мястото, е в чужбина и не може своята позиция по протеста. В писмено становище от хранителната верига, която е в близост до парка, заявиха, че нямат нищо общо със застрояването.

„През 2013 г. е предвидено изграждането на многофункционална спортна зала, което не се е случило заради обжалване на същия този инвеститор, който в момента започва да строи. Тогава е направен подробен устройствен план, който предвижда обособяване на парк от 5 декара, който е защитен. В момента този парк е предвиден и е запазен именно заради подробния устройствен план. Инвеститорът ще строи на частен терен, на който е предвидено изграждането на обекти за обществено обслужване. Проектът беше внасян при мен нееднократно. Имаше доста забележки и беше преработван. В този смисъл не съм съгласен, че се застрояват терени, отредени за озеленяване. Ще бъде построена 8-етажна сграда”, обясни главният архитект на София Здравко Здравков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама