Как ще изглежда бъдещият аквапарк в парк "Възраждане"? (ВИДЕО)

16:40, 17 юли 18 25 1241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До края на 2019 г. София ще има аквапарк. Той ще бъде изграден в предстоящото разширение на парк "Възраждане" в кв. "Зона Б5", съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

С председателя на СОС Елен Герджиков тя представи проекта за разширението на парка с още 25 дка.

"Проектът вече е на финален етап. Освен разширение на парка планираме и аквапарк с детски и бебешки басейн с минерална вода и зона с други атракциони. С изпълнението на проекта, който е за 9,5 млн. лв. цялата зона на парка ще стане общо почти 80 дка. Знаете, че един от най-важните ни приоритети е запазване и развитие на зелената система на града. Реалното строителство ще започне най-късно в началото на следващата година и до края на 2019 г. софиянци ще имат още една зона за отдих със специален акцент върху децата", каза Фандъкова.

На сесията на 26 юли СОС трябва да разреши на общинското дружество "Софийски имоти", което стопанисва парка да реализира проекта и да инвестира до 9,5 млн. лв. в него, като 4 млн. лв. от тях ще са заем, уточни Герджиков.

С изпълнението на парка към зелените площи ще се добавят още над 18,2 дка с 5 различни площадки. Предвиждат се и 40 шезлонга за отдих в тревните площи, както и зона за пикник. Ще се засадят над 420 дървета, 9800 храсти и 5000 цветя. Ще се поставят още 130 пейки, 37 кошчета и ще се изградят 2 чешми с минерална вода, обясни изпълнителният директор на "Софийски имоти" Димитър Шивачев.

Аквапаркът и СПА зоната ще се простират на над 6,6 дка. Те ще са разположени в близост до ул. "Българска морава". Аквапаркът ще може да се ползва от 500 души, а всички басейни ще са с минерална вода. Най-големият басейн ще е 680 кв. м и ще има 4 пързалки, освен него ще има детски басейн, бебешки басейн, хидромасажен и за възрастни. Планират се СПА център, подземен басейн, съблекални в 3-етажна сграда. От последния й етаж ще става пускането на пързалките. Подземният басейн ще е с размери 25х15 м и ще има 6 коридора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама