Автомобил Tesla участва в нелепа за марката катастрофа

09:59, 02 апр 18 / Свят 25 666 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Автомобил на марката Tesla причини тежка катастрофа миналата седмица в Калифорния. Катастрофиралото превозно средство е било в режим „Автопилот“, а от автокомпанията заявиха, че шофьорът, който е бил убит при инцидента, не е държал волана в рамките на шест секунди преди злополуката, въпреки няколкото предупреждения от превозното средство.

Системата „Автопилот“ на Tesla, която може да поддържа скорост, да променя платното на движение и да паркира сама чрез системата от камери и сензори, изисква шофьорите да следят пътя и да са с ръце на волана, за да поемат контрол над превозното средство при необходимост за избегване на катастрофа.

Данните на катастрофиралия автомобил показват, че шофьорът не е предприел никакви действия, за да спре своята Tesla да се разбие в бетонен разделител на пътното платно. Снимките на автомобила показват, че предната част е напълно разрушена, покривът е сгънат като хармоника, а предните му колела са разпръснати по пътя.

Автомобилът също така се е запалил, но никой не е бил в превозното средство, когато това се е случило. Компанията казва, че следствията от катастрофата са жестоки поради липсващ или повреден знак в края на магистралата, който се очаква да подскаже за намаляване на скоростта.

Tesla защити функцията си "Автопилот", като каза, че макар да не предотвратява всички произшествия, тя ги прави по-малко вероятни.

Федералните следователи разглеждат катастрофата от миналата седмица, както и отделна катастрофа през януари на модел Tesla S, който също е работил под системата „Автопилот“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама