Конкурсът за детски приказки "Дъбови листа" търси златните пера на България

19:10, 02 апр 18 / Култура 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Второто издание на конкурса за детски приказки „Дъбови листа“ търси златните пера на България. Стартът традиционно е на Световния ден на детската книга, който отбелязваме днес.

И тази година основната идея на конкурса е да насърчи родители, деца и учители да взаимодействат и мечтаят заедно. Организаторите са убедени, че именно приказките са в основата на стремежа към грамотност и развиване на въображението.

В конкурса могат да участват всички деца и младежи на възраст до 18 г. Няма жанрови ограничения. Задължителни са само добрата писмена култура и доброто въображение. Крайният срок за участие е 24 май. Творбите се изпращат на: [email protected].

„Първото издание на конкурса премина изключително успешно. Получихме над 400 приказки от 44 населени места. Най-добрите 25 от тях издадохме в сборника „От деца за деца“. Тази година очакваме още повече приказки, повече участници и повече приключения. Няма друго подобно удоволствие от това да си член на жури, чиято задача му дава привилегията да се докосне до смелостта и чистотата на детския свят.“, коментира Нуша Роянова, инициатор и двигател на конкурса.

Най-добрите приказки ще бъдат издадени в сборник от издателство „Дъбови листа“ - специализирано в българска детска художествена литература с детски авторски илюстрации.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама