Лондон изпревари Ню Йорк по убийства

13:40, 02 апр 18 / Свят 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лондон изпревари Ню Йорк по убийства. Печалната статистика бе обявена от полицията в британската столица, която е дълбоко загрижена от агресията, особено сред младите хора, съобщава БНР. 

Вълната от насилие по улиците на Лондон през февруари и март го постави пред Ню Йорк по извършени убийства, показват данни на полицията. 15 души са загинали в Лондон през февруари в резултат на прободни или огнестрелни рани в сравнение с 11 в Ню Йорк. През март смъртните случаи в Лондон са 22 срещу 21 в Ню Йорк. 

Полицията в Лондон е особено загрижена от зачестилите случаи на нападения с ножове. 31 от общо 46 убийства от началото на годината са в резултат на прободни рани. 

Правителството междувременно вече предприе скъпо струваща кампания в социалните медии като превенция срещу зачестяващите случаи на извършване на убийства от млади хора на възраст от 10 до 21 години. 

Бившият шеф на полицията в британската столица Лерой Логан заяви за Би Би Си, че е изумен как се разпространява „вирусът на насилието“, както се изрази, който засяга всички слоеве на обществото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама