ВМРО: Изсичането на градските паркове е престъпление

15:10, 02 апр 18 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изсичането на градските паркове е престъпление и застрашава живота на стотици хиляди българи в градовете. Около тази позиция се обединиха общински съветници и кметове от ВМРО-Българско национално движение от цялата страна. Проблемът с незаконната сеч на градските паркове е от години, а това деяние не е в обхвата на чл. 235 от НК, изтъкват от там.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки и общинският съветник и председател на „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера са готови с конкретни мерки, които ще представят утре в Западен парк - място, което според тях, е показателно за мащабите на проблема.

Стотици са сигналите на година за незаконна сеч в парковете, а извършителите се разминават обикновено с глоби, които така и не плащат, обясняват още от организацията. Общественият ефект е крайно негативен – декари паркови дървета изчезват, а въздухът в градовете става все по-мръсен. Примерите са много – Западен парк, Северен парк в София, парк „Аязмото“ в Стара Загора, „Кайлъка“ в Плевен и т.н. Парковете в малките населени места също не са подминати от това явление, изтъкват от ВМРО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама