Стив Возняк напуска Facebook заради скандала с данните

08:10, 10 апр 18 / Свят 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съоснователят на Apple Стив Возняк напусна Facebook заради тревогата във връзка с начина, по който социалната мрежа борави с личните данни на потребителите.

"Потребителите предоставят всяка подробност от живота си на Facebook, а Facebook прави много пари от реклама с това", написа Возняк в имейл до вестник "USA Today". "Печалбите изцяло се основават на данните на потребителите, но потребителите не получават нищо от печалбите", пише още той. Возняк деактивира своя профил във Facebook след като пусна съобщение, че социалната мрежа му е донесла "повече негативи, отколкото позитиви". 

"Apple има по-сигурни начини да споделя неща за вас. Все още мога да се занимавам с имейлите и текстовите съобщения от старата школа", заяви той. 

Возняк обаче не е изтрил профила си, тъй като не е искал да се раздели с потребителското си име. Той каза, че би предпочел да си плаща за Facebook, отколкото личните му данни да се използват за реклама. "Apple прави своите пари от добри продукти, не от вас", пише в имейла си Возняк и допълва: "Както се казва, при Facebook, вие сте продукта".
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама