Зукърбърг се изправи пред американския Сенат за скандала с "Кеймбридж Аналитика"

07:40, 11 апр 18 / Свят 25 381 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг даде обяснения пред американския Сенат по скандала с "Кеймбридж Аналитика". Зукърбърг за пореден път се извини на милионите потребители, чиито лични данни са използвани неправомерно и обеща, че компанията ще направи всичко възможно да гарантира сигурността на информацията в социалната мрежа.

Костюм, вместо обичайната сива тениска и повторени отново и отново думите "съжаляваме". Марк Зукърбърг подходи към първото от двете си изслушвания пред американските законодатели точно така, както се очакваше. Facebook не е продавала информацията на никого е тезата, която поддържа.

"Изправени сме пред редица проблеми по отношение на опазването на личните данни, сигурността и демократичните принципи. Знам, че всички имате въпроси към мен, но е важно преди да отговоря да кажа и как стигнахме до тази ситуация. Facebook е компания, създадена от идеалисти. Нашата цел винаги е била да помагаме на хората да общуват по-лесно. Колкото повече се развивахме, толкова по-лесно нашите потребители можеха да са близо до любимите си хора. Видяхме, че Facebook е важен за хората с малък и среден бизнес, видяхме и че е важен по време на природни бедствия. Но едно стана ясно - не направихме така, че нашата платформа да не допусне да бъде използвана за злонамерени цели. Това е моя грешка и съжалявам. Създадох Facebook и нося цялата отговорност", заяви той пред сенаторите, предаде БНТ.

Facebook вече започна и поетапното уведомяване на засегнатите 87 млн. потребители и съвети как да защитят профилите си.

А докато Зукърбърг даваше обяснения, пред сградата на Конгреса течеше необичаен протест - десетки картонени копия на създателя на Facebook отправиха към него едно послание - поправи стореното!

Днес на основателя на Facebook предстои да говори и пред комисия в Камарата на представителите.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама