Собственици на бензиностанции на протест

11:55, 11 апр 18 25 585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Собственици на бензиностанции и търговци на горива излязоха на протест. Те блокираха изхода на Пловдив, в посока село Труд, с 40 цистерни.

"Искаме да отпадне законопроекта за административно регулиране дейността с нефт и нефтени продукти, който мина на първо обсъждане в ресорната парламентарна комисия. Според него всеки, който притежава бензиностанция, трябва да внесе банкова гаранция от 20 000 лв. За търговците на едро пък тя е половин милион, като фирмите им трябва да са с 3 000 000 лева уставен капитал. Отделно ще трябва да плащаме и по 3 000 лева на камион за превоз на гориво", заяви Петър Кантарски, собственик на бензиностанция в района на Пловдив.

Според него и колегите му подобни банкови гаранции са непосилни за дребния и средния бизнес в сектора на горивата и ще доведат до много фалити.

Община Пловдив не разреши на цистерните да направят обиколка вътре в града и по тази причина протестиращите се ограничиха с това да ги паркират на изхода му. Те се заканиха, че ако не бъдат чути, ще организират големи митинги в Бургас и София.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама