ЧЕЗ иска 16,28% увеличение на тока за домакинствата

15:05, 11 апр 18 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

16,28% е средното увеличение на тока за домакинствата, което иска ЧЕЗ. Това е под 3 стотинки на киловатчас, казаха от компанията. ЧЕЗ съобщиха процента на увеличението си, след като БСП публикуваха на сайта си писмо от председателя на КЕВР Иван Иванов, в което той отговаря на искането на Корнелия Нинова да й съобщи предложението на ЧЕЗ за цени от първи юли.

В писмото на Иванов е записано, че "ЧЕЗ Електро България" са предложили увеличение на дневната тарифа с 5%, а на нощната с 51%. 

Пред журналисти Иванов потвърди, че искането за увеличение е такова. От ЧЕЗ поясниха, че са предложили нощната тарифа да се увеличи с такъв процент, тъй като в момента те купуват от НЕК нощния ток на по-висока цена и отново повториха, че средното увеличение на домакинствата ще бъде под 3 стотинки.

Председателят на КЕВР Иван Иванов заяви, че не е важно какви предложения внасят компаниите, а за клиентите е важно това, което ще постанови регулаторът и той отново повтори, че няма да има драстично увеличение на цената на тока.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама