Главният секретар на МВР: Атаката срещу полицаи на мача е подготвена

12:25, 19 апр 18 25 498 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Нападението срещу полицаите на мача ЦСКА – „Левски“ е било предварително подготвено и целенасочено”, каза пред БНР главният секретар на МВР Младен Маринов.

Екипът, част от който е била служителката, е т.нар. "резерв" от полицейски служители, който е бил разположен във входа на спортното съоръжение зад врата със стъклен прозорец. Този екип има задача, когато има усложнение на обстановката, да реагира. Те не са били на пистата и това, че бомбичката е хвърлена точно срещу тях, говори за една умишлена и предварително подготвена дейност, и мотив да се наранят именно тези служители“, обясни той.

Маринов съобщи, че са „задържани множество лица, прави се анализ на видеоматериалите, издирват се лица, които на видеоматериалите са с маски“.

Непосредствено след срещата, бяха задържани 40 човека. Продължаваме работа с част от тях. Естествено, могат да бъдат задържани и работим по други лица вследствие на резултата от анализ на видеоматериалите“, каза главният секретар на МВР

От своя страана синдикалната федерация на служителите на Министерство на вътрешните работи изрази пълната си подкрепа и съпричастност към полицайката, която беше ранена по време на дербито. 

От организацията се обявиха за по-строги санкции срещу всички лица, демонстриращи агресия и неуважително отношение спрямо органите на реда. Те поискаха и мерки, които да гарантират физическата неприкосновеност на полицая. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама