Кметицата на „Младост” искала подкуп не само от Александър Ваклин

11:55, 26 апр 18 / Политика 25 548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Освен Александър Ваклин, и други хора са били изнудвани от кмета на „Младост” Десислава Иванчева. Тя искала пари, за да се реализират определени проекти. Това каза в кулоарите на парламента председателят на Комисията за борба с корупцията и незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев. Той отказа да посочи броя и имената на бизнесмените, които са алармирали органите за нередности в районната община.

Антикорупционната комисия е предоставила на прокуратурата информация и за другите изнудвани лица. "Ние каквото сме могли сме дали, дали сме информация за други лица, които са били изнудвани. Оттук нататък как ще оценят доказателствата вече си е работа на прокуратурата и какви обвинения ще повдигат. Ние сме дали каквото имаме, дали сме допълнително доказателства... Не искам нищо повече да коментирам по случая, работа на прокуратурата е, все пак днес и мярка за неотклонение ще се гледа, така че... но доколкото знам доказателствата даже са попълнени към момента на тази мярка, мисля, че някои от експертизите вече са готови", заяви Георгиев.

„Как ще оцени доказателствата е вече работа на прокуратурата. В момента, в който лицата са задържани, ние просто запазихме местопроизшествието. Нямаме други правомощия”, поясни председателят на антикорупционния орган в коментар на акцията по задържането на Иванчева с подкуп. Той припомни, че сумата, с която тя бе арестувана, е най-голямата задържана от правораздавателните органи у нас.

Георгиев смята, че е необходима промяна в закона с цел разширяване правомощията на комисията, която в момента не може да задържа, нито да извършва процесуално-следствени действия.

„Искаме да имаме възможност поне да задържаме, защото в тази акция ние организирахме всичко - експлоатирахме СРС-та, участвахме в цялото разследване по събиране на доказателства и в един момент не можахме да я арестуваме”, обясни Георгиев.

Той бе категоричен, че акциите по задържането на корумпирани хора с власт ще продължат. Дали те щели да бъдат показни зависело от това къде ще се извършват арестите. „Няма чадър над никого. Всеки един случай бих разследвал”, категоричен е шефът на КПКОНПИ.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама