Уволненият директор от МО Иво Антонов с отворено писмо до медиите

18:38, 21 май 17 25 2159 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Уволненият от Министерство на отбраната директор на "Социална политика" Иво Антонов изпрати до медиите отворено писмо. В четвъртък, 18 май, той стана жертва на атака заради това, че се е снимал с вдигната ръка - хитлеристки поздрав, и е качил снимката си във Фейсбук. За уволнението си той научи в кабинета си от медии. След новината на Антонов му прилошава и е откаран във ВМА в прединфарктно състояние. Състоянието му се подобрява. Както в петък първи ви съобщихме, 10 военно-патриотични организации излязоха в защита на Антонов. В официално писмо до министър Каракачанов всички бяха единодушни, че директорът трябва да бъде върнат на поста си. Отвореното писмо Иво Антонов изплаща от болничното отделение, в което е настанен. Публикуваме го без редакторска намеса.

ОТВОРЕНО ПИСМО

 от Иво Венциславов Антонов 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

 В последните няколко дни в общественото пространство отново беше повдигнат въпроса за моя снимка направена преди почти десетилетие в Националния военноисторически музей пред немски танк от Втората световна война. Дълбоко съжалявам и искрено се извинявам за незрялата, необмислена и немотивирана постъпка. Съзнавам, че с тази снимка съм накърнил чувствата на българските граждани, за което понесох съответните последствия преди три години, понасям ги и сега. Категорично заявявам, че отхвърлям и винаги съм отхвърлял всяка тоталитарна идеология, включително нацизма и комунизма. Дълбоко се прекланям пред светлата памет на жертвите на нацизма, както и пред героизма на загиналите български воини във войната срещу Хитлеристка Германия и мъжеството и храбростта на техните другари, ветераните от Втората световна война, с които ежегодно честваме техният подвиг и поддържаме и възстановяваме техните паметници и братски могили. 

Благодаря на ветераните, военно-патриотичните съюзи и неправителствени организации, както и на хилядите граждани, които в тези много трудни за мен дни оказаха своята подкрепа за мен и моята 18 годишна работа по опазване, възстановяване и поддържане на военните паметници и съхраняване на българското военноисторическо наследство. Благодаря за положителната оценка за дейността ми на президента на Република България г-н Румен Радев и на вицепремиера и министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов и се извинявам за причиненото от мен неудобство и напрежение. В своята работа като държавен служител, винаги съм залагал на професионализма и любовта към Родината. Не членувам в политически партии и не се числя към нито една партийна или политическа квота. Моята единствена партия е България.

Още веднъж поднасям дълбоките си извинения на цялото българско общество и моля с това да бъде сложена точка на този дългогодишен тормоз върху мен, моето семейство и близките ми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама