Родители на деца от столична детска градина официално възразиха срещу сливането й с друга

10:19, 26 апр 17 25 906 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

Сагата около сливането на няколко столични детски градини продължава да тече с пълна сила. Както вече първи писа Topnovini.bg, от петък - 21 април, родителите на децата в ДГ №61 "Шарено петле" събират подписка, че са против това решение. В понеделник - 24 април, не малка част от тях, придружени и от юрист, присъстваха на редовното заседание на комисията по образование, култура, наука и културно многообразие към Столична община, където повдигнаха ребром въпроса. Гражданското недоволство принуди членовете на комисията да изслушат родителите, които открито се обявиха против решението, защото според тях, то е взето по непрозрачен начин. 

Вчера - 25 април, в деловодството на Областната администрация - София бе внесено и официално възражение срещу Решение №198 на Столичния общински съвет по отношение на сливането на ДГ №61 "Шарено петле" и ДГ № 62 "Зорница". В него са посочени мотивите за нецелесъобразността и незаконосъобразността на решението. 

"Надяваме се, че Областният управител Диана Тонова и Областната администрация ще предприемат необходимите действия за спиране на решението за сливане на детските градини и за връщане за ново обсъждане в СОС", категорични са родителите.

Тази вечер във физкултурния салон на ДГ №61 "Шарено петле" ще се проведе среща, на която ще присъстват кметът на Слатина Наталия Стоянова, зам.-кметът на района Силва Джелепова и директорът на дирекция „Образование” Мария Минчева. Сред присъстващите ще бъдат и представители на комисията по образование, култура, наука и културно многообразие към Столична община.

На срещата, освен членовете на Обществения съвет и председателят на Родителския актив, са поканени да присъстват и родителите на над 400 деца в градината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама